- przez Maggie
Część z Was upominała się o nowe filmy z przepisami, tak więc wychodząc dziś naprzeciw tym prośbom zapraszam Was na najszybsze i najprostsze ciasteczka, jakie znam. Są super zdrowe i obłędnie czekoladowe. Nie wymagają też pieczenia, muszą tylko chwilę poleżeć w lodówce. Czego chcieć więcej?
Film został nakręcony już jakiś czas temu, a w zanadrzu mam jeszcze jeden, na który wiele z Was czeka. Postaram się go opublikować jeszcze w tym miesiącu 🙂
Spis treści artykułu
ToggleSkładniki
- 1,5 szklanki płatków (owsiane, żytnie, jęczmienne – wszystko jedno),
- 100 g masła albo oleju kokosowego,
- 5 łyżek mleka,
- 1/3 szklanki kakao,
- 2 łyżki miodu,
- pół (lub więcej) szklanki bakalii,
- wiórki kokosowe do obtoczenia.
Przygotowanie
Znacie te ciastka? Może robicie je w trochę innej wersji? Koniecznie podzielcie się Waszymi przepisami 🙂
Wyglądają apetycznie, choć chyba łatwiej dodać suche składniki do czekolady 🙂
Mam wszystkie składniki w kuchni! Będę robić, dzięki za ten przepis Maggie! Od razu jak zobaczyłam, że czekoladowe i zdrowe to mnie zainteresowało:) ale chyba nie są zbyt słodkie? patrząc po składnikach…
W filmie mówię o tym, że dodałam jeszcze 2 łyżki miodu, zapomniałam ich dopisać do listy składników 🙂
Dzięki za zwrócenie uwagi i smacznego życzę 🙂
Tak też można 🙂 Chyba że ktoś unika cukru, wtedy ten przepis będzie lepszy 😉
A widzisz, akurat nie miałam wtedy jak obejrzeć filmiku, teraz dopiero widzę, dzięki!
Miałam na myśli, że łatwiej połączyć dodając suche składniki do czekolady. Jak wlewa się czekoladę to zawsze jest problem, że wiele zostaje na brzegach a tak wrzucając płatki do czekolady nie trzeba marnować czasu na ściąganie czekolady z brzegów .
Hej, fajnie, że wrzucasz przepisy, no i doceniam też, że nakręciłaś film, co pewnie miało podnieść atrakcyjność wpisu. Ale, wg mnie, nie podniosło 😉 albo przynajmniej pod filmem mogłabyś dopisać "podsumowanie" – w punktach poszczególne kroki. Ten przepis nie jest absolutnie wybitnie trudny, więc nie prezentujesz tu żadnych tajemnych sztuczek, których nie możnaby opisać słowami. Jeśli ktoś chciałby film obejrzeć, to proszę bardzo, ja bym się opisem zadowoliła, gdyż przez 1/3 filmu mieszasz płatki, a chyba każdy jest w stanie pomieszać płatki bez dodatkowych instrukcji, więc oglądanie tego jak Ty to robisz jest dla mnie kompletną stratą czasu 😉 do tego mówisz dość niepewnie i ta 'latająca' kamera zaglądająca w te płatki, może warto pomyśleć o jakiejś innej perspektywie/ statywie/ kamerzyście? 😉 a co do przepisu – jest w porządku, ale zamiast masła wolę wykorzystać rozgotowane daktyle ;p
kasia
Mniam, muszą być pyszne !
Ja takie robię tylko mocno kokosowe z wiórkami kokosowymi, likierem kokosowym i olejem kokosowym, bez żadnych substancji słodzących 🙂
Zapraszam do mnie na przepis na fit czekoladowe muffinki 🙂
wyglądają bosko! a takie proste w przygotowaniu 🙂 muszę dorwać jakieś płatki bezglutenowe i wtedy zrobić 🙂
Chce je zjeść! Wyglądają pyyyysznie! Mniam..
Pozdrawiam
fitfunmamarun.blogspot.com
Jak ktos unika cukru to i tak ma tone cukru dodanego w suszonej zurawinie 😀