Fotomenu vol. 1

Kilka dni temu zapowiedziałam, że pojawi się wpis z moim fotomenu. Starałam się jak mogłam, żeby uchwycić aparatem lub telefonem jak najwięcej posiłków, ale przez sześć dni, w których robiłam zdjęcia, udało mi się zapisać tylko jeden pełny dzienny jadłospis. Resztą zdjęć również się podzielę, segregując je według posiłków.

Mam nadzieję, że te z Was, które prosiły o taki wpis, będą usatysfakcjonowane. Od razu zapowiadam, że to dopiero początek i takie wpisy będą się pojawiać częściej, choć raczej nieregularnie.

Walentynkowe menu

Dopiero teraz widzę, ile tu afrodyzjaków 😉
1. śniadanie: Rozwalony omlet (2 jajka, pół szklanki płatków owsianych, 3 łyżki jogurtu naturalnego) z kremem czekoladowym (daktyle, olej kokosowy, kakao) i szklanką soku z granata.
2. śniadanie: Placki piernikowe (jajko, mąka pszenna pełnoziarnista, jogurt naturalny, olej kokosowy) i duże jabłko.
Obiad: Spaghetti pełnoziarniste z łososiem, szpinakiem, sezamem i orzechami włoskimi.
Kolacja: Tatar z łososia (łosoś, ogórek konserwowy, papryka konserwowa, cebula, żółtko jaja) i pełnoziarniste grzanki.

Śniadania

Tutaj, jak widać, królują omlety owsiane (2 jajka, pół szklanki zmielonych płatków owsianych, ok. 1/4 szklanki mleka) z – kolejno – dżemem wiśniowym 100%, masą bananowo-kakaową i dżemem figowym 100% (plus szklanka soku z granata). Na ostatnim zdjęciu jajecznica z 2 jajek ze szczypiorkiem smażona na oleju kokosowym plus ciemna bułka z masłem i pomidorem.

Drugie śniadania

W ciągu tych sześciu dni było raczej monotonnie, jeśli chodzi o drugie posiłki, bo wciąż jadłam ciasto marchewkowe i muffinki z jabłkami. Dwa razy w menu znalazły się placki piernikowe.

Obiady

1. Cheat podczas zakupów – grillowany łosoś z surówkami, frytkami i pieczonymi ziemniaczkami plus zupa rybna.
2. Grillowana karkówka, gotowane ziemniaki i pomidor z jogurtem.
3. Nuggetsy z piekarnika, ciemna bułka z masłem, sos a la tysiąca wysp i sałatka z kapusty pekińskiej, pomidorków koktajlowych i kaparów z dodatkiem oliwy z oliwek i mieszanki ziół do sałatek.
4. Pełnoziarniste spaghetti z owocami morza i fetą, gotowane brokuły z prażonym sezamem i smoothie z marchwi, mandarynek i pomarańczy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Powrót na górę