- przez Maggie
Słupki marchwi i dip twarożkowo-ketchupowo-musztardowy |
Chipsy są moją wielką słabością. Strasznie ciężko było mi się z nimi rozstać, kiedy postanowiłam lepiej się odżywiać. Na razie trzymam się już dwa miesiące, a to w moim przypadku naprawdę sporo 😉
Żeby sobie jakoś radzić podczas odwyku, odkopałam z zakamarków mojej pamięci “przepis” (chociaż to zbyt szumne słowo) na przekąskę, która z powodzeniem zastąpić może te nasiąknięte tłuszczem ziemniaki. Tym bardziej, że zazwyczaj wszystkie składniki mam w domu, a przygotowanie zabiera nie więcej niż 3 minuty.
Spis treści artykułu
ToggleSkładniki
- marchewki, ilość według apetytu,
- 100 g twarogu,
- 2 łyżki ketchupu,
- 2 łyżki musztardy (ja dodaję sarepską).
Przygotowanie
Marchewki obieramy i kroimy w słupki. Twaróg mieszamy z ketchupem i musztardą. Marchewki “maczamy” w dipie i chrupiemy!
Dla liczących kalorie – 2-3 marchewki z takim dipem to tylko 200 kcal. Chipsy w 100g mają grubo ponad 500. Spróbujcie tego żarełka, a już nigdy nie tkniecie chipsów! 🙂 I koniecznie dajcie znać czy smakowało!