Cofnij

Wysokobiałkowe pyzy z mięsem

Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 5 minuty
Rodzaj Main Course
Kuchnia Polish
Porcje 1
Kalorie 391 kcal

Składniki
  

  • 250 g twarogu najlepiej twaróg w kostce z biedronki
  • 1 białko jaja
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 0,5 piersi z kurczaka
  • przyprawy

Instrukcje
 

  • Bardzo mocno odciśnij twaróg przez ręczniki papierowe.
  • Twaróg, białko i mąkę ziemniaczaną zblenduj na gładką masę.
  • Przygotuj farsz z piersi kurczaka (ja ugotowałam, rozdrobniłam widelcem i przyprawiłam).
  • Przez ręcznik papierowy formuj płaskie placki z masy, nałóż odrobinę farszu i uformuj kulki, Im będą mniejsze, tym większe prawdopodobieństwo, ze przetrwają gotowanie.
  • Gotowe pyzy wrzucaj do garnka z gotującą się wodą i gotuj 3-5 imnut od wypłynięcia.
Słowo kluczowe wysokobiałkowe