Gotuj z Maggie: Szybkie ciasteczka czekoladowe

Część z Was upominała się o nowe filmy z przepisami, tak więc wychodząc dziś naprzeciw tym prośbom zapraszam Was na najszybsze i najprostsze ciasteczka, jakie znam. Są super zdrowe i obłędnie czekoladowe. Nie wymagają też pieczenia, muszą tylko chwilę poleżeć w lodówce. Czego chcieć więcej?
Film został nakręcony już jakiś czas temu, a w zanadrzu mam jeszcze jeden, na który wiele z Was czeka. Postaram się go opublikować jeszcze w tym miesiącu 🙂

Spis treści artykułu

Składniki

  • 1,5 szklanki płatków (owsiane, żytnie, jęczmienne – wszystko jedno),
  • 100 g masła albo oleju kokosowego,
  • 5 łyżek mleka,
  • 1/3 szklanki kakao,
  • 2 łyżki miodu,
  • pół (lub więcej) szklanki bakalii,
  • wiórki kokosowe do obtoczenia.

Przygotowanie

Znacie te ciastka? Może robicie je w trochę innej wersji? Koniecznie podzielcie się Waszymi przepisami 🙂

0 0 vote
Oceń wpis
Subscribe
Powiadom o
guest
12 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Różowa Klara
Różowa Klara
8 listopada 2014 16:18

Wyglądają apetycznie, choć chyba łatwiej dodać suche składniki do czekolady 🙂

Maggie W
Maggie W
Reply to  Różowa Klara
8 listopada 2014 16:44

Tak też można 🙂 Chyba że ktoś unika cukru, wtedy ten przepis będzie lepszy 😉

Różowa Klara
Różowa Klara
Reply to  Różowa Klara
9 listopada 2014 09:43

Miałam na myśli, że łatwiej połączyć dodając suche składniki do czekolady. Jak wlewa się czekoladę to zawsze jest problem, że wiele zostaje na brzegach a tak wrzucając płatki do czekolady nie trzeba marnować czasu na ściąganie czekolady z brzegów .

Anonimowy
Anonimowy
Reply to  Różowa Klara
20 listopada 2014 07:49

Jak ktos unika cukru to i tak ma tone cukru dodanego w suszonej zurawinie 😀

AnnEmilia
AnnEmilia
8 listopada 2014 16:32

Mam wszystkie składniki w kuchni! Będę robić, dzięki za ten przepis Maggie! Od razu jak zobaczyłam, że czekoladowe i zdrowe to mnie zainteresowało:) ale chyba nie są zbyt słodkie? patrząc po składnikach…

Maggie W
Maggie W
Reply to  AnnEmilia
8 listopada 2014 16:43

W filmie mówię o tym, że dodałam jeszcze 2 łyżki miodu, zapomniałam ich dopisać do listy składników 🙂
Dzięki za zwrócenie uwagi i smacznego życzę 🙂

AnnEmilia
AnnEmilia
Reply to  AnnEmilia
8 listopada 2014 23:00

A widzisz, akurat nie miałam wtedy jak obejrzeć filmiku, teraz dopiero widzę, dzięki!

Anonimowy
Anonimowy
9 listopada 2014 14:02

Hej, fajnie, że wrzucasz przepisy, no i doceniam też, że nakręciłaś film, co pewnie miało podnieść atrakcyjność wpisu. Ale, wg mnie, nie podniosło 😉 albo przynajmniej pod filmem mogłabyś dopisać "podsumowanie" – w punktach poszczególne kroki. Ten przepis nie jest absolutnie wybitnie trudny, więc nie prezentujesz tu żadnych tajemnych sztuczek, których nie możnaby opisać słowami. Jeśli ktoś chciałby film obejrzeć, to proszę bardzo, ja bym się opisem zadowoliła, gdyż przez 1/3 filmu mieszasz płatki, a chyba każdy jest w stanie pomieszać płatki bez dodatkowych instrukcji, więc oglądanie tego jak Ty to robisz jest dla mnie kompletną stratą czasu 😉 do tego mówisz dość niepewnie i ta 'latająca' kamera zaglądająca w te płatki, może warto pomyśleć o jakiejś innej perspektywie/ statywie/ kamerzyście? 😉 a co do przepisu – jest w porządku, ale zamiast masła wolę wykorzystać rozgotowane daktyle ;p
kasia

PatrisyaStyle
PatrisyaStyle
9 listopada 2014 15:14

Mniam, muszą być pyszne !
Ja takie robię tylko mocno kokosowe z wiórkami kokosowymi, likierem kokosowym i olejem kokosowym, bez żadnych substancji słodzących 🙂
Zapraszam do mnie na przepis na fit czekoladowe muffinki 🙂

Ania Abakercja
Ania Abakercja
9 listopada 2014 16:31

Nominowałam Cię do zabawy blogowej w 11 pytań.
Więcej szczegółów w moim wpisie http://abakercja.blogspot.com/2014/11/11-pytan-liebster-award.html

Nebeskaa
Nebeskaa
9 listopada 2014 17:38

wyglądają bosko! a takie proste w przygotowaniu 🙂 muszę dorwać jakieś płatki bezglutenowe i wtedy zrobić 🙂

Małgorzata Uryga
Małgorzata Uryga
10 listopada 2014 17:16

Chce je zjeść! Wyglądają pyyyysznie! Mniam..

Pozdrawiam

fitfunmamarun.blogspot.com