Dawno nie publikowałam tu żadnego przepisu. Dziś zaserwuję Wam babeczki, które pokazywałam w ostatnim fototygodniu. Zrobiłam je w wersji z truskawkami i kiwi, ale kolejną porcję planuję zrobić z kawałkami czekolady i już wiem, że będą równie pyszne.

Składniki

  • pół szklanki zmielonych płatków owsianych,
  • szklanka otrąb owsianych,
  • 2 jajka,
  • 2 miarki odżywki białkowej,
  • 3/4 szklanki mleka,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • dodatki według uznania.

Przygotowanie

Ubijamy białka na sztywną pianę. W osobnych miskach mieszamy suche i mokre składniki, po czym mieszamy je razem. Dorzucamy pokrojone w drobną kostkę dodatki i ponownie mieszamy. Następnie dodajemy pianę z białek i delikatnie łączymy ją z resztą składników.
Masą wypełniamy foremki do muffinek i wstawiamy je na ok. 20 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stopni.

Takie babeczki są bogate w białko i węglowodany, dzięki czemu stanowić mogą posiłek okołotreningowy albo w połączeniu z kilkoma migdałami pełnowartościową przekąskę.

Z czym zrobicie swoje babeczki? 🙂

Obserwuj mnie na:
error