Od dłuższego czasu czekały na mnie w szafce papilotki, które dostałam od babci, a ze wszech stron otaczały przepisy na muffinki. W końcu dałam się porwać temu szaleństwu i zrobiłam babeczki własnoręcznie. Jabłkowo-piernikowo-migdałowe. Pyszności! Do tego przepis jest tak łatwy, że poradzi z nim sobie nawet dziecko.

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej,
  • 0,5 szklanki mąki razowej,
  • 0,5 szklanki cukru brązowego,
  • 2 łyżeczki przyprawy do piernika,
  • czubata łyżeczka proszku do pieczenia,
  • czubata łyżeczka sody oczyszczonej,
  • 0,75 szklanki mleka,
  • 3 łyżki jogurtu greckiego,
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron,
  • 1 jajko,
  • 4 jabłka,
  • migdały w płatkach do dekoracji.

Przygotowanie:

Obieramy i kroimy jabłka w niezbyt drobną kostkę. W dwóch osobnych miskach mieszamy składniki mokre i suche. Dodajemy je do siebie i wrzucając jabłka krótko mieszamy – około minuty. Nie powinniśmy przejmować się grudkami, bo i tak nie będą przeszkadzać w konsumpcji. Wykładamy ciasto do foremek i dekorujemy płatkami migdałowymi.
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni i pieczemy ok. 20 minut. Gotowe!

Dajcie znać, jeśli wypróbujecie przepis. Mam nadzieję, że będą Wam smakować! 🙂

Luty miesiącem jogi

Ponownie gościmy w naszym jogowym wyzwaniu mężczyznę 😉 Wykonanie tego treningu może się wydawać trudne, ale uwierzcie mi, że tak nie jest. Każdy może spróbować!
Ja, ponieważ nie wierzę w to, że stanę na rękach, zamienię tylko tą pozycję na dolphin position. Miłego jogowania 🙂

Obserwuj mnie na:
error