Słupki marchwi i dip twarożkowo-ketchupowo-musztardowy

Chipsy są moją wielką słabością. Strasznie ciężko było mi się z nimi rozstać, kiedy postanowiłam lepiej się odżywiać. Na razie trzymam się już dwa miesiące, a to w moim przypadku naprawdę sporo 😉

Żeby sobie jakoś radzić podczas odwyku, odkopałam z zakamarków mojej pamięci „przepis” (chociaż to zbyt szumne słowo) na przekąskę, która z powodzeniem zastąpić może te nasiąknięte tłuszczem ziemniaki. Tym bardziej, że zazwyczaj wszystkie składniki mam w domu, a przygotowanie zabiera nie więcej niż 3 minuty.

Składniki

  • marchewki, ilość według apetytu,
  • 100 g twarogu,
  • 2 łyżki ketchupu,
  • 2 łyżki musztardy (ja dodaję sarepską).

Przygotowanie

Marchewki obieramy i kroimy w słupki. Twaróg mieszamy z ketchupem i musztardą. Marchewki „maczamy” w dipie i chrupiemy!

Dla liczących kalorie – 2-3 marchewki z takim dipem to tylko 200 kcal. Chipsy w 100g mają grubo ponad 500. Spróbujcie tego żarełka, a już nigdy nie tkniecie chipsów! 🙂 I koniecznie dajcie znać czy smakowało!

Obserwuj mnie na:
error